I. Az épület bemutatása

 

Az építési telek a III. kerület Szőlő utca elején, a 9-11. szám alatt, az óbudai amfiteátrum szomszédságában található.

Ezen a telken épül fel egy többlakásos lakóépület, amely az ARCUS UDVAR nevet kapta. Az „arcus” szó latin eredetű, jelentése többek között diadalív.

A társasház északi homlokzatával, a szomszédos épülethez egy tűzfallal csatlakozik, ezáltal a lakások között egyáltalán nem található északi fekvésű. A többi homlokzat zöldterületre néző. Az első emeleten, nagyméretű tetőkertet alakítunk ki, aminek egy része lakáshoz csatlakozik, egy része közös terület marad.

Az épületben a 1,5 szobástól egészen a 4 szobásig épülnek lakások, amelyek között mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelőt. A társasház pinceszinttel, földszinttel, ezek fölött 6 emelettel és egy tetőtér beépítéssel rendelkezik. A lakók mindennapi életét egy lépcsőház és két lift szolgálja ki.

A pincében kaptak helyet az egyéni tárolók, a teremgarázs és a hozzá tartozó lehajtó rámpa. A földszinten található a félig nyitott teremgarázs, az üzlethelységek, további egyéni tárolók, a hulladéktároló valamit az elektromos és gépészeti terek.

 

 

II. Milyen szerkezeti rendszerekből és anyagokból épül a ház?

A tervezett társasház vasbeton pillérvázas kialakítású, vasbeton lemez alappal, vasbeton merevítő falakkal, illetve tégla kitöltő falazattal készül. A gépészeti áttörések a folyosó vonalára rendezettek, így biztosítva rugalmasságot a belső válaszfalak kialakítása számára.

A függőleges tartószerkezetet, monolit vasbeton pillérek, 20 és 25 cm-es vasbeton falak és 30 cm-es téglafalak alkotják, melyeket monolit vasbeton födémek zárnak le. A homlokzaton 10 cm hidrofobizált kőzetgyapot hőszigetelés és a külső falszerkezetben lévő vasbeton falak, illetve koszorúk elé 15 cm hidrofobizált kőzetgyapot hőszigetelés kerül felrakásra.

A lakások körítő falai 30 cm vastag és a belső válaszfalai 10 cm vastag téglából lesznek felépítve.

A földszinten alumínium szerkezetű portál található. A gépkocsi be és kihajtó rámpát, távirányítású kapuk választják le a közterülettől.

A pinceszint és földszint teremgarázsa, parkoló helyei és tárolói műgyanta burkolatúak, az előterek, lépcsőházak, kerámialap burkolatot kapnak, hozzá tartozó lábazat kialakítással.

A teraszokat helyenként mellvéddel, helyenként üvegkorláttal zárjuk le.

Energiatakarékosság miatt, a ház napelemekkel lesz ellátva.

Az építkezés során beépítendő termékeink, magas minőségű, első osztályú termékek.

Falszerkezetek

Homlokzati falak: 30 cm vastag porotherm téglafal, helyenként vasbetonfal

Belső válaszfalak: 10 cm vastag porotherm téglafal

Lakáselválasztó falak: 30 cm vastag porotherm hanggátló fal helyenként betonfal

Lakás és folyosó elválasztó falak: 30 cm vastag porotherm hanggátló fal helyenként betonfal

Liftakna fala: 20 cm vastag monolit vasbetonfal

Födémszerkezet: 24 cm vastag monolit vasbetonfödém, helyenként 26 cm

Lépcső szerkezet: vasbetonlépcső

 

III. Milyenek a lakások?

A lakások alaprajzai közül, az élhető 1,5 szobás lakástól egészen a 4 szobás lakásokig válogathat. A különböző igények kielégítése érdekében ugyanolyan típusú lakásokat, az első emelettől egészen a 6. emeletig találhat. A lakások túlnyomó többsége terasszal, loggiával vagy erkéllyel rendelkezik. Minden lakás kialakításánál fő szempont volt a környezetbarát technológiák alkalmazása, a fűtés költség minimalizálása, viszont a mindennapi komfort érzet optimalizálása.

 

IV. Milyenek a lakáson belüli anyagok, rendszerek?

Nyílászárók

Belső nyílászárók: Jola Rhino A1 prémium CPL beltéri ajtók teli kivitelben, választható színekben

Homlokzati nyílászárók: SZAFA 3 rétegű hangszigetelt üvegezésű fa nyílászárók

Lakásbejárati nyílászárók: Delta Security Doors Magnum 56 , több ponton záródó, MABISZ minősítésű ajtó

 

Burkolatok

Szobákban: 3 sávos szalag parketta szegélyléccel, választható színekben BEFAG (Cser, Tölgy, Kőris natúr és rusztikus színekben)

Fürdőszoba: kerámiapadló- és csempeburkolat választható színekben, burkolatmagasság 2,00 m magasságig körbe, Atlas Concorde (Warp, Reveal, UP, Level családok)  A dekorcsempék, dekorcsíkok, mozaikok egyéb csempe kiegészítő(k), és/vagy dekor elem(ek) nem része az alap kínálatnak.

WC: kerámiapadló- és csempeburkolat, burkolatmagasság, 2,00 m magasságig körbe Atlas Concorde (Warp, Reveal, UP, Level családok) A dekorcsempék, dekorcsíkok, mozaikok egyéb csempe kiegészítő(k), és/vagy dekor elem(ek) nem része az alap kínálatnak.

Konyha: kerámiapadló, lábazattal és csempeburkolat választható színekben, burkolatmagasság: 60 cm a konyhapultnál, az alsó és felső elemek között Atlas Concorde (Warp, Reveal, UP, Level családok) A dekorcsempék, dekorcsíkok, mozaikok egyéb csempe kiegészítő(k), és/vagy dekor elem(ek) nem része az alap kínálatnak.

Előtér: helyenként kerámiapadló-burkolat kerámialábazattal, helyenként szalagparketta Atlas Concorde (Warp, Reveal, UP, Level családok) v. 3 sávos szalag parketta szegélyléccel, választható színekben BEFAG (Cser, Tölgy, Kőris natúr és rusztikus színekben) eladó által megjelölve. A dekorcsempék, dekorcsíkok, mozaikok egyéb csempe kiegészítő(k), és/vagy dekor elem(ek) nem része az alap kínálatnak.

Erkély, terasz, loggia: fagyálló lapburkolat, lábazattal Atlas Concorde (Block család) nem választható!

Szaniterek, szerelvények

Mosdókagyló: fehér színű, Duravit D-Code  mosdó (55*43 csaplyukkal) + Duravit D-Code szifontakaró

Mosdó csaptelep: króm színű, Grohe Bauedge márkájú

kád: Kaldewei Eurowa acéllemez kád + Kaldewei Eurowa láb + HC kád le-túlfolyó + szifon aut. 50 cm

kád csaptelep: króm színű, króm színű, Grohe Bauedge márkájú

Zuhanygarnitúra: króm színű,  Grohe New Tempesta 100 fix falitartós, 2 funkciós zuhanyszett

vagy

Lemez zuhanytálca: fehér színű, Kaldewei Sanidusch acéllemez zuhanytálca + Kaldewei zuhanytálca láb +HC zuhany csőszifon + fém leeresztő + HSK TOP zuhanykabin – alu profillal

zuhany-csaptelep: króm színű, króm színű, Grohe Bauedge márkájú

Zuhanygarnitúra: króm színű,  Grohe New Tempesta 100 sines, 1 funkciós zuhanyszett

Eladó által megjelölve (Eladó a változtatás jogát fenntartja)

WC: fehér színű, Grohe rapid SL projekt tartály + Grohe Skate Air nyomólap  +Grohe Rapid SL fali rögzítő + Grohe zajcsökkentő + Duravit D-Code fali WC, mélyöblítésű + Duravit D-Code fehér ülőke, lecsapódásgátlós

Konyhai csaptelep: króm színű, Grohe Bauedge márkájú

 

Konyhabútor: egyedi gyártású, magasfényű komplett konyhabútor (alsó-felső elemekkel), választható frontszínnel és munkapult színnel.

Sütő Whirlpool AKZ 6230/IX,  főzőlap Whirlpool AKT 8090/NE,  egytálcás rozsdamentes mosogató LIVinox EC-153K, páraelszívó Whirlpool AKR 749/IX, hűtőgép Whirlpool ART 6503/A+, mosogatógép Whirlpool ADG 321 a konyhabútor alap tartozéka.

 

A falak felületképzése: fehér, diszperziós falfestés

A lakásokban, helyiségenként szabályozható mennyezethűtő – fűtő rendszer van kialakítva, a fürdőszobában padlófűtéssel. A mennyezet hűtő – fűtő rendszer, sugárzó rendszer, amely fizikájának köszönhetően a fűtési és hűtési energiát sokkal hatékonyabb módon közvetíti, mint a hagyományos konvekciós rendszerek (radiátorok, fan-coil-ok, RVR-k). A helyiségekben a fűtési üzemben alacsonyabb, hűtéskor magasabb levegő hőmérséklet mellett, magasabb hőkomfortot biztosít, így képes akár 25% energiát is megtakarítani. Nem mellékes plusz előnye a rendszernek, hogy nem látunk a lakásban radiátorokat (kivétel a fürdőszobai törölközőszárítós radiátor), így ezekkel nem kell számolni a lakás bebútorozása során. A mennyezethűtő – fűtő rendszer levegő hőszivattyús működtetésű. A fürdőszoba és a WC helyiségeinek szellőzése elszívásos rendszerű. A helyiségekbe telepített egyedi elszívók a lakások többségében az épületben több helyen kialakított gépészeti aknákba szerelt légcsatornákba kötnek be. Az elhasznált levegőt szállító légcsatornák gyűjtőcsöves rendszerei juttatják a szabadba az elszívott levegőt. A ventilátorok mindegyike beépített visszacsapó szeleppel rendelkezik, amely meggátolja a helyiségek közötti légmozgást.

Elektromos szerelvények:

Szerelvények típusa: Gira Standard 55 márkájú, fehér v. krém színű

Konnektorok elhelyezése:

20 négyzetméternél nagyobb szobákban: 6 db

20 négyzetméternél kisebb szobákban: 4 db

Konyha: 2 dupla, 1 szimpla a mosogatógéphez, tűzhelycsatlakozóhoz, 1 szimpla a hűtőnek, 1 szimpla a szagelszívónak

Fürdőszoba: 2 szimpla konnektor

 

Telefoncsatlakozó, illetve internet csatlakozó, a szobákba és a nappali szobába kerül kialakításra.

Kábeltelevíziós csatlakozáshoz szobánként 1 csatlakozó tartozik.

 

A házban kaputelefon kerül kiépítésre, amely kétirányú kommunikációt biztosít a kapu és a hívott lakás között, beszélgetés után a kapu a lakásból nyitható.

 

 V. Hogy működik a vevőkezelés?

A Vevő igénye esetén a tervektől a jogszabályok, statikai és egyéb szabványok előírásainak megfelelően mindkét fél által aláírt szerződés kiegészítéssel lehet eltérni. Felek rögzítik, hogy a lakás műszaki módosítása során csak az eladó által felkínált anyagok használhatók fel. Vevő tudomással bír arról, hogy az előzőek szerinti bármilyen műszaki módosítás (fal áthelyezés, bármilyen gépészeti és elektromos módosítás ide értve akár a plusz kiállásokat, vagy bármilyen arrébb helyezést is) megrendelése csak az Eladó jóváhagyásával és a kért módosítások plusz költségének megfizetésével lehetséges, az Eladó által megjelölt időpontig és határidőig, mivel az Ingatlan alapszerelése elkészült. Vevő tudomásul veszi, hogy amennyiben a kért módosítások a birtokátruházási határidőt veszélyeztetik abban az esetben az Eladó megtagadhatja a kért módosítások kivitelezését. A lakás műszaki tartalmának módosítására az eladó által meghatározott időpontig kerülhet sor, melyről az eladó külön, határidőben értesíti a Vevőt. Vevő tudomásul veszi, hogy a lakás műszaki tartalmának módosítására későbbi időpontban csak az eladó által az építési ütemtől függően meghatározott körben kerülhet sor. Felek megállapodnak, hogy a Vevő által igényelt műszaki módosításról az eladó költségvetést és szerződést készít. A Vevő által elfogadása kerülő költségvetés és szerződés esetén kerül sor a műszaki módosítás eladó általi teljesítésére. A műszaki módosítás költségeivel a Felek a megállapodás aláírását követő 3 napon belül elszámolnak. A műszaki módosítások kivitelezése a módosítási díj befizetését követően kezdődik.